PRANJE ZUBA

Pravilna tehnika pranja zuba je od suštinskog značaja za očuvanje zdravih zuba i desni. Takođe je važno da odaberete kvalitetnu četkicu za zube.


PAŽLJIVO i efikasno pranje zuba

Ako je četkica za zube previše tvrda i ako ne koristite ispravnu tehniku, desni mogu biti oštećeni tokom pranja. Stoga, odaberite četkicu za zube sa mekim vlaknima i zakošenom glavom četkice za dobar pristup u zadnjem delu usta. TePe četkice za zube su efikasne, izdržljive i lake za upotrebu.

Izbegavajte pranje neposredno posle jela. Menjajte četkicu za zube posle određenog perioda.

Svakodnevnim redovnim čišćenjem zuba smanjujete rizik od naslaga na površini zuba. Dobar savet je da pranje počnete na problematičnim delovima. Pitajte svog stomatologa za savet.


SAVETI ZA PRANJE ZUBA

Dobro prođite četkicom za zube i pastom sa fluorom dva puta dnevno u trajanju od najmanje dva minuta površine svih zuba. Držite četkicu pod uglom od 45 ° , tako da su filamenti dostigli linije desni. Trljajte laganim pritiskom i malim pokretima.

Nakon pranja, uzmite malo vode u usta i zavrtite penu između zuba 30 sekundi. Ispljunite, ali ne ispirajte da na najbolji način iskoristite preventivni efekat fluorida.


SAVETI ZA PRANJE DEČIJIH ZUBA

Uspostavljanje rutinske oralne higijene u detinjstvu je prvi korak ka zdravim zubima tokom života. Kada se prvi zub pojavi, vreme je da počnete da koristite četkicu za zube.

PRANJE IZMEĐU ZUBA

Da li ste znali da četkica za zube čisti samo 60% od površine zuba? Obavezno čistite interdentalni prostor svakoga dana.

Zatvori

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam poruku i odgovorićemo vam u najkraćem roku!

Poruka je uspešno poslata!
Hvala na saradnji!